Tips låste upp webben till fler kunder för FlexAccess

Lås upp ytterdörren med ett knapptryck på mobilen, boka lokaler eller tjänster och betala. FlexAccess har tekniken som lägger vardagspusslet, accesslösningar i olika kombinationer och tjänster. Men trots bra produkter, som väldigt många har behov och användning för, missade FlexAccess marknadsandelar genom att de inte syntes tillräckligt bra på Google.

Analys Webbutveckling Copy SEO Design
header-blob

Uppdraget

seodr-icon-eclipse

FlexAccess var inte nöjda med sin dåvarande webbyrå. En bekant tipsade VD Jonny Arvola om seodr.

– Hon arbetade med en kund vars hemsida seodr. byggt tidigare, och sade att “de vet vad de gör”, säger han.

Jonny Arvola bokade in ett möte med seodr.

– Vi fick ett helt annat mottagande jämfört med den andra byrån, det var informativt och tydligt. Då fanns det inga tvivel längre, utan då bytte vi till seodr.

FlexAccess bestämde sig för att göra en omstart ihop med seodr. och  bygga en ny webb där SEO-arbetet vävdes in från början.

Så gjorde seodr.

Vi på seodr. såg tidigt stor potential i samarbetet när vi fick förtroendet från FlexAccess att bygga deras nya webb. Problemet var tydligt. FlexAccess nådde inte ut till nya kunder via Google – trots en fantastisk produkt.

När vår SEO-specialist genomförde den första sökbeteendeanalysen insåg vi snabbt att det fanns en oerhört stor orörd marknad att arbeta med. Just då syntes de mest på Google-sökningar på det egna varumärket och deras egna produktnamn, som FlexyKey och FlexySun. I början kändes processen stor för Jonny Arvola.

– Men alla har varit så lyhörda. Jag har ställt höga krav på webben, och det är aldrig någon som knorrat emot. De har varit tydliga med vad som går och inte – men aldrig sagt nej.

I samråd mellan webbavdelningen och SEO-specialisten skissades en ny sidstruktur upp, där seodr. säkerställde att alla viktiga sökord skulle fångas upp. Sökord med stor potential att driva leads.

Resultatet

seodr-icon-eclipse

De nya sökorden fick målsidor med innehåll som vår SEO-copywriter tagit fram. Det ledde till att FlexAccess fick massor av förstapositioner hos Google. Vi kunde se trafiken öka markant – och det ledde till många fler förfrågningar via hemsidan. Det har Jonny Arvola lagt märke till.

– De sökord vi valt att fokusera på har vi sett tydligt fler samtal in på, säger han.

9 månader efter lansering har den organiska trafiken ökat med cirka 50%. Dessutom blev sajten snygg och med användarvänlig design i kombination med perfekt SEO så belönas hemsidan gång på gång när Google genomför nya uppdateringar av sina algoritmer.

Det gör att FlexAccess stadigt klättrar och når nya ranking- och trafikrekord. Jonny Arvola är nöjd med samarbetet med seodr.

– Avstämningarna gör det tydligt. Varje månad får jag rapporter och regelbundna återkopplingar, och seodr. stämmer av från alla håll att projektlistan följs, säger han.

seodr. samarbetar webbutvecklare, designer, SEO-specialist och copywriter redan från start. Det är det som gör att vi kan leverera webbsidor som blir både användarvänliga och högpresterande.

– Alla jag haft kontakt med är superduktiga och står för bra kommunikation, jag är imponerad, säger Jonny Arvola. När jag ser att någon ber om råd om byråer brukar jag alltid tipsa om seodr. Det är mottagandet och kunskapen kring SEO-arbetet som seodr. sitter på som gör det, för det har ingen annan jag pratat med haft. Jag vill lotsa vidare alla som svamlar runt i SEO-mörkret till seodr.!

Vill du också ha hjälp med en ny, högpresterande webbsida?

Kontakta seodr.!

Bilder på kontaktpersoner
Kontakt
Google Digitalakademin Google Partner Länets Företagare 2023 Trust Pilot Partner