Webbyrå Göteborg

seodr. är en webbyrå i Göteborg som erbjuder tjänster inom webbutveckling, webbdesign, UX, SEO och copy.

En text som är väl SEO-optimerad ökar dina chanser att synas på Google; en välskriven och kvalitativ text får dina besökare intresserade av din verksamhet. En SEO-optimerad text går därför alltid hand i hand med hela din digitala marknadsföring. Hos oss är SEO en självklar och integrerad del i produktionen av er nya webbplats – webbplatsstrukturen blir SEO-optimerad tillsammans med texten.

header-blob

Vill du göra din webbplats intressant och samtidigt öka antalet besökare?

seodr-icon-eclipse

Webbdesign och webbutveckling Göteborg

På vår webbyrå bygger och utvecklar vi sajter i WordPress. Det anses vara den CMS-plattform som är enklast för dig som kund att använda och det spelar ingen roll om du är proffs eller amatör.

Samtliga webbplatser som vi producerar är responsiva, det betyder att vi anpassar din webbplats för såväl dator, surfplatta och mobil. Mobilanpassade webbplatser premieras dessutom av Google och har tillsammans med en mängd andra faktorer blivit en viktig rankingfaktor.

Intresserad av vad vi kan göra för dig?

Kontakta vår webbyrå i Göteborg när du är i behov av en SEO-optimerad webbplats

Du är alltid välkommen att kontakta oss när du är i behov av vår hjälp. Hälsa på oss på Götabergsgatan 1, mitt emellan Vasaplatsen och Avenyn.

Jimmie Johansson

Delivery Manager Web

Ring mig Skicka e-post

En högpresterande webb

Högpresterande webb | 92 sek

”För att komma till dom optimala lösningarna och bli högpresterande så måste man jobba med datadrivna beslut.”

play

Allt går hand i hand – det är det som gör en bra webbyrå

seodr-icon-eclipse

I webbprojektets första fas bjuder vi in dig som kund till ett uppstartsmöte. Efter det gör vi en sökbeteendeanalys och en sitemap, det vill säga en karta över din nya eller befintliga webbplats. Därefter påbörjar vi designfasen med starkt fokus på UX.

Våra designers och webbutvecklare kopplas in i ett tidigt skede för en stabil grund. Har du en befintlig webbplats som du vill ha kvar så kommer nya sidor att tillkomma, och texterna på sidan behöver SEO-anpassas.

Den näst sista pusselbiten i ett webbprojekt är lanseringen av din nya webbplats – när den är lanserad lägger vi den allra sista biten som innebär utbildning och utvärdering. Din feedback är guld värd för att din webbplats ska kunna utvecklas och bli ännu bättre.

Uppstartsmöte

Vi på seodr. bjuder in dig till ett uppstartsmöte – det kan ske både digitalt och på plats på vår webbyrå i Göteborg. På mötet deltar oftast

  • en webbdesigner
  • en copywriter
  • en SEO-specialist
  • en utvecklare
  • en projektledare, även kallad kundansvarig.

Under mötet är det viktigt att vi får en tydlig bild av ditt företag och ditt företags webbplats. Vi pratar bland annat om

  • målsättning
  • konkurrenter
  • förväntningar
  • målgrupper
  • USP:ar

Sökbeteendeanalys och sitemap

Efter mötet sätter vi igång med en sökbeteendeanalys och en sitemap. Det är din SEO-specialist som utför sökbeteendeanalysen och med hjälp av denna får vi förståelse för teman och avsikter bakom sökorden. Hur relevanta sökorden är för ditt företags verksamhet, sökvolymer och hur konkurrenskraftiga sökorden är. Utifrån sökbeteendet tar vi fram en sitemap. Sitemapen utgör stommen på din webbplats och underlättar för sökmotorerna att upptäcka innehåll. När sitemapen är färdig görs en intern genomgång tillsammans med teamet – därefter bokas ett kundmöte in där vi presenterar sitemapen för dig.

UX och design

När strukturen är fastställd påbörjas designfasen – med starkt fokus på UX. Vår design baseras på din målsättning för sajten och vad det är du vill att dina besökare ska göra. Här är det viktigt med en användarvänlig sida som är lätt att navigera i så att dina besökare stannar. En välfungerande webbplats är också en del av SEO och bidrar till högre rankning i sökresultatet. Vi arbetar också med designförslag där UX-designern ritar upp ett antal sammankopplade sidor i ett designprogram. Sidorna kommer att upplevas som en fungerande webbplats med klickbara knappar och andra tänkta funktioner. Fördelen med designförslag är att det är ett bra sätt att upptäcka brister och då kunna få till förbättringar innan lansering. I detta stadium går det även att visa hur slutproduktionen kan komma att se ut. Genom att vi använder oss av designförslag så minskar tröskeln mellan design och utveckling så att designerns många planer för UX blir tydligare för webbutvecklaren.

Utveckling

Med datadrivna beslut och webbyråns starka team fastslås strategier inom UX och SEO. Dessa beslut återspeglas även i designfasen tillsammans med UX-design, webbdesign och webbutveckling. Genom att vi som designers samarbetar med dig som kund i vårt designverktyg kommer vi tillsammans att ta fram en webbdesign som passar just dig, din målgrupp och din webbplats. Under utvecklingsfasen får du tillgång till en utvecklingsdomän för att kunna följa projektets gång. Med kontinuerliga avstämningar ser vi till  att alla pusselbitar faller på plats under utvecklingsfasen. Vårt designteam skapar tillsammans med våra Google-certifierade SEO-specialister smarta och moderna lösningar för din webb. Här är SEO en självklar och integrerad pusselbit. Du får en snygg och funktionell webbplats med moderna funktioner och ett utseende som passar dagens krav på digital närvaro.

Innehåll och populering

Ett webbprojekt hos seodr. leder ofta också till nytt innehåll på sajten. Nya sidor tillkommer och befintliga texter förbättras och optimeras med SEO. Vi på seodr. har också kapacitet att hjälpa till med bildmaterial och fotografering, men ofta är det något som företag vill ta in externt.

Lansering

När vi gått igenom alla punkter är det dags att gå igenom webbplatsen tillsammans med dig. Vi ser över den gamla sajten och pekar om den mot den nya sajten. Vi går igenom alla aspekter av sajten och säkerställer att allt fungerar som det ska och att du vet vad du behöver för att kunna använda den. Inför lansering hjälper vi dig att hitta ett bra webbhotell för att hålla den prestanda vi bygger under utvecklingsfasen.

Utbildning och utvärdering

När sajten är lanserad bokar vi in en tid där vi utbildar dig som kund i att använda WordPress. Under tillfället går vi igenom hur sidan är uppbyggd och hur man går tillväga för att publicera nytt innehåll, eller redigera det befintliga. Här utvärderar vi också projektet. Den feedback vi får av dig är otroligt viktig för oss för att din webbplats ska kunna fortsätta utvecklas och förbättras.

Och sen då?

Man kan lätt tro att SEO är en punktinsats, men SEO är ett löpande arbete som kräver utvärdering och optimering – och nytt innehåll. Det en kontinuerlig process där vi hela tiden måste göra analyser och uppdateringar. Så när din sida är lanserad ser vi gärna till att den fortsätter att konvertera, och vi kan designa och skriva innehåll utifrån dina önskemål.

Syns ni, så finns ni

Låt oss bli din webbyrå i Göteborg!

 

Tidigare case

Google Digitalakademin Google Partner Länets Företagare 2023 Trust Pilot Partner